13 d’abril 2011

Carrer sense nom...Boadella

El rellotge de sol està situat en un carrer prop del pont, travesser del passeig del Portal. Si mirem bé veiem que qui va remodelar la façana el va tenir en compte i el va deixar, però els de les companyies de llum i de telèfons no van tenir aquesta sensibilitat....



DATA: 1 d'abril de 2011

TEMPS OFICIAL: GTM + 2 = 17h16

TEMPS UNIVERSAL: GTM = 15h16

TEMPS SOLAR VERDADER: GTM + equació del temps = 15h20 aprox

Les línies del rellotge van des de les 7 fins a les 17h (segons els catàlegs).
Per tant el rellotge funcionaria perfectament si el gnòmon estigués adreçat.

Aquesta foto amb aquest joc d'ombres em recorda a la dels astronautes en la Lluna. És una foto que s'ha fet servir de vegades per negar l'arribada de l'home a la Lluna, que tot es va rodar en un plató amb diferents focus. Observeu que només hi ha un Sol però les ombres sobre el rellotge, del gnòmon i els fins de l'electricitat no són paral.leles....sembla com si hagués més d'un focus de llum.

En la foto dels astronautes de la missió Apolo s'observa que l'ombra de les pedres del fons, i la de l'astronauta Buzz Aldrin no són paral.leles. Alguns es basen en això per dir que tot plegat es va gravar en un estudi amb diferents focus de llum.



REFERÈNCIES:

- En l'inventari de la Societat de Gnomònica

- En el Catàleg del Centre Mediterrani de rellotges de Sol

- Explicacions de les ombres en més fotos de la NASA

- Experiment de les diferents ombres en el blog Ciencia en el XXI

- Cazadores de mitos: en el minut 3:58 fan un experiment per demostrar que les ombres poden no ser paral.leles amb una única font de llum:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada